niedziela, 25 czerwca 2017

Recenzja książki nr 22. „Zakazane życzenie” – Jessica Khoury


Czy lubicie „Baśnie Tysiąca i Jednej Nocy”? Czy zdarzało się Wam marzyć o istocie, która spełniłaby Wasze 3 życzenia? Jeśli tak, to ta magiczna opowieść na pewno się Wam spodoba. „Zakazane życzenie” to cudowna historia o potężnym dżinie i biednym złodzieju. Magiczna, a zarazem tak bliska memu sercu. Pozostanie w mej pamięci na bardzo długo. Jessica Khoury przenosi czytelnika do świata, z którego nie chce się wracać.

niedziela, 4 czerwca 2017

Recenzja książki nr 21. "Magia olewania" - Sarah Knight



„Jak przestać spędzać czas, którego nie ma, z ludźmi, których się nie lubi, robiąc rzeczy, których się nie chce robić?” To właśnie ten tekst na okładce przykuł moją uwagę. Podobnie jak wiele innych osób często muszę robić rzeczy, które są dla mnie przymusem. Jest to stresujące i nie daje nawet odrobiny szczęścia, ponieważ poświęcam to, co sprawia mi radość i przyjemność. Sarah Knight w swojej książce „Magia olewania” uczy jak temu zaradzić. Poznajcie metodę „Zero żalu”.

czwartek, 1 czerwca 2017

Promocji nigdy za wiele


Dziś z okazji Dnia Dziecka życzę wszystkim spełnienia marzeń i dużo radości. Jeśli jeszcze nikt nie zrobił Wam prezentu lub jeśli czujecie niedosyt, to zapraszam do zapoznania się z nową porcją promocji na książki i ebooki :)

wtorek, 9 maja 2017

Recenzja książki nr 20. "Przygody Sherlocka Holmesa" - Arthur Conan Doyle od wyd. [ze słownikiem]

Recenzja książki Przygody Sherlocka Holmesa od Wydawnictwo [ze słownikiem]


Czy lubicie sekrety i zagadki? Czy ciekawi Was, co odkryją bohaterowie książki, którą czytacie, tak bardzo, że nie możecie się od niej oderwać? Jeśli tak to „Przygody Sherlocka Holmesa” są idealną lekturą dla Was. Sir Arthur Conan Doyle stworzył postać niesamowicie inteligentnego i sprytnego detektywa. Książki opisujące jego dokonania na stałe wpisały się do kanonu klasyki literatury. A co najważniejsze nigdy nie przestają intrygować i zadziwiać. Teraz, dzięki Wydawnictwu [ze słownikiem] możemy przeczytać tę książkę w oryginale.

środa, 19 kwietnia 2017

piątek, 14 kwietnia 2017

piątek, 7 kwietnia 2017

Recenzja książki nr 19. "Mleko i miód" - Rupi Kaur



Nigdy nie byłam miłośniczką wierszy. Co nie znaczy, że nie potrafię docenić ich piękna. Szczególną trudność jednak sprawiał mi zawsze wiersz biały, bez przecinków i kropek, nie wspominając już o rymach. Sięgając po „Mleko i miód” nie wiedziałam czego mam się spodziewać. Oczywiście czytałam opinie na Instagramie i na blogach. Jak wszyscy. Na szczęście okazało się, że wiersze Rupi Kaur są zupełnie inne niż te, które znałam dotychczas.

piątek, 24 marca 2017

Jakie książki czytać wiosną - 5 propozycji



Cześć kochani. Wreszcie nadeszła wiosna nie tylko w kalendarzu, ale również w pogodzie. W Trójmieście ciepło i słonecznie, aż się nie chce iść do pracy. Pomyślała, że zaproponuję kilka wiosennych propozycji do czytania. Jeszcze nie wiem, co wybiorę dla siebie, ale mam nadzieję, że moje pomysły Was zainspirują.

wtorek, 21 marca 2017

Recenzja książki nr 18. „Światło między oceanami” – M. L. Stedman



Podejmowanie decyzji jest jak ruletka. Nie zawsze da się przewidzieć wszystkie konsekwencje. Staramy się wybrać najlepszą z opcji i dopiero czas weryfikuje trafność naszej decyzji. Tak też było z bohaterami książki „Światło między oceanami” M. L. Stedman. To piękna i wartościowa opowieść o dobrych ludziach, którzy podjęli błędne decyzje.

wtorek, 14 marca 2017

Nowa odsłona bloga Ebookowe recenzje



Pomału zbliża się wiosna. Świat się zmienia i zmienił się również mój blog. Postanowiłam unowocześnić jego wygląd zmieniając szatę graficzną, Kolorystyka nawiązuje oczywiście do zbliżającej się pory roku. Starałam się, by strona wyglądała lekko i świeżo.
Jak oceniacie nowy wygląd?

sobota, 11 marca 2017

Recenzja książki nr 17. „Pięćdziesiąt twarzy Greya” – E L James

Recenzja książki Pięćdziesiąt twarzy Greya - E L James

Książka "Pięćdziesiąt twarzy Greya" od początkowo budziła wiele emocji. Jedni ją polubili, inni uznali za kontrowersyjną, ale nie pozostała obojętna. Mówi się, że E L James zapoczątkowała tą książką literaturę erotyczną. Można powiedzieć, że przetarła szlak. Już od dawna zastanawiałam się na czym polega fenomen popularności tej serii… Przeczytałam i teraz już chyba wiem…

niedziela, 26 lutego 2017

Recenzja nr 16. "Kiedy odszedłeś" - Jojo Moyes



Trochę długo się zastanawiałam jak napisać tę recenzję, żeby nie było spoilera. Prawda jest jednak taka, że największym spoilerem jest sam tytuł książki.

Kontynuacja sławnej powieści "Zanim się pojawiłeś" okazała się bardzo ciekawą, a nawet zaskakującą lekturą. Książkę zaczęłam czytać zaraz po skończeniu pierwszej części. Tak bardzo nie mogłam się doczekać, co też zrobi Lou i jak potoczy się jej życie. Pytań miałam w głowie całą masę. Czy wróci do rodziców? Czy zacznie się uczyć? Czy odnajdzie miłość i szczęście? Czy będzie żyła tak jak uczył ją Will?

Odnalezienie siebie i swojej życiowej drogi nie jest łatwe. Moja ulubiona bohaterka wiele przeszła, a jak się okazało w tej książce, to był dopiero początek.

czwartek, 9 lutego 2017

Recenzja nr 15. „Zanim się pojawiłeś” – Jojo Moyes

„Zanim się pojawiłeś” to książka, o której dużo już zostało powiedziane. Wiele osób już ją przeczytało. Powieść wzbudziła dużo emocji. Mimo iż jest dobrze znana postanowiłam wyrazić moją własną, subiektywną opinię na jej temat. Może w ten sposób nakłonię do przeczytania kogoś, kto jeszcze jej nie zna? Kto wie…?

czwartek, 26 stycznia 2017

Recenzja nr 14. „Szkoła wdzięku Madame Chic” – Jennifer L. Scott

Dzisiaj czas na taki mój mały recenzencki debiut. Po raz pierwszy przeczytałam i recenzuję poradnik. Nie sądziłam, że mnie aż tak bardzo zachwyci.

Wiele kobiet na całym świecie marzy o tym by pięknie żyć i być damą. Jeśli się dobrze zastanowić, to elegancki styl życia już od bardzo dawna jest przedmiotem fascynacji. Po dzień dzisiejszy pamiętam zabawy w księżniczki oraz filmy, w których bohaterki przeistaczały się z brzydkiego kaczątka w łabędzie. Zawsze marzyłam, że kiedyś i na mnie przyjdzie pora. Niestety znalezienie dobrych wzorców w naszym pędzącym świecie jest trudne. Z tego powodu wiele kobiet błądzi poszukując siebie i swojego stylu. Na szczęście czasy się zmieniają i dziś możemy skorzystać z porad Jennifer L. Scott, która odkrywa przed nami tajniki francuskiego szyku i elegancji.

czwartek, 19 stycznia 2017

Recenzja nr 13. „Świąteczne dzwonki” – Sarah Morgan

Świąteczne dzwonki - Sarah MorganPierwsza recenzja po długiej przerwie.

Zima to czas, który zawsze kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia. W okresie świątecznego szaleństwa warto sięgnąć po zimowe powieści opowiadające o śniegu, mrozie, prezentach pod choinkach i zawiłościach ludzkich losów. Ja bardzo nie lubię zimna i wolę o nim czytać niż go doświadczać. Książki dają mi wytchnienie, pozwalają się zrelaksować i wprawiają mnie w świąteczno-zimowy nastrój (i nie pozwalają zmarznąć). Jedną z takich książek są „Świąteczne dzwonki”. Opowieść o pracoholiczce po przejściach, która niespodziewanie odkrywa płomienną miłość w mroźnym i bardzo malowniczym ośrodku dla turystów.

środa, 18 stycznia 2017

Wznawiam pisanie bloga

Witajcie. Dawno nie pisałam. W sumie od lipca. Niestety zabrakło mi czasu i sił. Dlatego musiałam zawiesić prowadzenie bloga za co należą się Wam przeprosiny. Teraz jednak powracam.

Bardzo tęskniłam za moim blogiem i dlatego nigdy nie napisałam, że go zamykam. Miałam sporo czasu do namysłu. Znalezienie kompromisu między marzeniami, a rzeczywistością nie było łatwe. Ostatecznie postanowiłam publikować mniej recenzji i zrezygnować z informacji o promocjach. Nie wiem jeszcze, czy będę w stanie tworzyć zestawienia premier... Czas pokaże :)

Nie wiem jak Wy, książkowe blogerki, godzicie pracę zawodową na pełny etat i wszystkie domowe obowiązki z aktywnym blogowaniem. Jeśli macie na to jakiś sposób, to może powiedzcie, jak to robicie. Chętnie nauczę się od Was czegoś nowego. Jestem początkująca blogerką i wielu rzeczy jeszcze nie wiem o pisaniu bloga.

Już jutro nowa recenzja. Zapraszam do czytania i komentowania.

Pozdrawiam.
Kasia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... ranktrackr.net