poniedziałek, 21 sierpnia 2017

Recenzja książki nr 28. "Lekcje Madame Chic" - Jennifer L. Scott


Świat wokół nas bardzo mocno się zmienił przez ostatnie 100-150 lat. Czy były to zmiany na lepsze? W wielu przypadkach tak. Brakuje mi jednak pewnych zasad panujących w przeszłości. Dawniej ludzie potrafili pięknie żyć. Większość wiedziała czym są szacunek i zasady dobrego wychowania. Żyjemy w pośpiechu i nie mamy czasu na uprzejmości i empatię. Panuje przekonanie, że wszystkie formy z przeszłości przestały obowiązywać. Współczesny pęd za pieniądzem i popularnością w niczym nie przypomina dawnego stylu życia. Szkoda. Co zrobić, żeby to zmienić? Jak powrócić do korzeni? Z pomocą przychodzi nam Jennifer L. Scott i jej poradniki o francuskim szyku i sposobie na lepsze życie. Jak to mówią: "Francja elegancja".

piątek, 11 sierpnia 2017

Recenzja książki nr 27. "Ciemniejsza strona Greya" - E L James


Seria "Pięćdziesiąt odcieni" od zawsze budzi wiele sprzecznych uczuć. Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Nikt jednak nie pozostaje obojętny. Prowadzona ciekawością postanowiłam sprawdzić o co tyle szumu. W efekcie przeczytałam 2 części: "Pięćdziesiąt twarzy Greya" (recenzja już na blogu) i "Ciemniejszą stronę Greja". Jakie wrażenie zrobiła na mnie druga książka dowiecie się z tego posta.

środa, 9 sierpnia 2017

BlogoStrefa - nawe czaspismo dla blogerów i innych twórców.


Z okazji Dnia Miłośników Książek mam dla Was dobrą wiadomość. Grupa Polskich blogerek wydała pierwszy numer czasopisma dla twórców takich jak blogerzy, vlogerzy i nie tylko. Znajdziecie tam mnóstwo ciekawych informacji o tym jak zaistnieć w internetowym świecie. Dowiecie się jak doskonalić umiejętność pisania ciekawych tekstów, jak robić piękne zdjęcia i wiele, wiele więcej.

wtorek, 8 sierpnia 2017

BuyBlo - nowe miejsce dla influencerów i czytelników

 http://buyblo.com

BuyBlo to nowa platforma zrzeszająca blogerów, vlogerów, posiadaczy kont na Instagramie. To miejsce dla wszystkich tych, którzy swoją twórczością chcą inspirować innych. Takie miejsce dla specjalistów z każdej dziedziny. Ebookowe recenzje właśnie się przyłączyły i testujemy, co też nowa platforma może nam dać.

Ebookowe recenzje na BuyBlo: https://buyblo.com/ebookowe-recenzje/

BuyBlo to miejsce dla twórców i dla czytelników. Trochę przypomina portale Zblogowani i BlogLovin.

Co oferuje twórcom?

Przede wszystkim nowych odbiorców. Zwiększa naszee zasięgi. Na profilu BuyBlo możemy publikować posty z bloga, zdjęcia z Instagramu i Pinterest, filmy z YouTube'a. Daje nam to sporo twórczych możliwości. Niestety posty nie dodają się automatycznie - tak przynajmniej jest w moim przypadku. Plusem jest natomiast możliwość zarabiania. Pod każdym postem wyświetla się lista produktów, którą sami komponujemy. Jeśli czytelnik zdecyduje się na zakup, to my dostaniemy prowizję od sprzedaży. Tego nie oferują inne platformy. Warto spróbować. Całe przedsięwzięcie będzie miało większy sens, gdy BuyBlo stanie się znane i popularne. I my, twórcy, możemy sprawić, że tak będzie ;)

Co oferuje czytelnikom?

Platforma stanowi zbiór treści z wielu dziedzin zebrane w jednym miejscu. Szybko można znaleźć interesujący nas temat i liczne nowinki. Publikowane posty są oznaczone etykietami. Szata graficzna jest przejrzysta, więc korzystanie to sama przyjemność. Można też zrobić zakupy. Porównywarka cen działa całkiem nieźle. 

Kochani, chyba nie trzeba powtarzać, że takie przedsięwzięcia mają sens, gdy są dobrze rozreklamowane. Jeżeli podoba się Wam Taka platforma, to mówcie o niej dużo i często. To najlepszy sposób na sukces i pozyskanie większej ilości odbiorców.

piątek, 4 sierpnia 2017

Recenzja książki nr 26. "Buntowniczka z pustyni" - Alwyn Hamilton


Od dziecka lubiłam książki przygodowe. Szczególnie takie, w których dużo się działo. "Buntowniczka z pustyni" autorstwa Alwyn Hamilton okazała się kolejnym strzałem w dziesiątkę. Nie dość, że piękna z zewnątrz, to na dodatek ciekawa wewnątrz. Sięgając po nią trochę się obawiałam, że zachwyty w mediach są przesadne. Teraz już wiem, że to wspaniała książka.

piątek, 28 lipca 2017

Recenzja książki nr 25. „Dziewczyna z pociągu” – Paula Hawkins


Thriller nigdy nie był moim ulubionym gatunkiem literackim. Sporo czasu zastanawiałam się, czy spróbować, dać szansę czemuś nowemu. Ostatecznie postanowiłam poznać „Dziewczynę z pociągu” Pauli Hawkins – książkę, o której było głośno przez wiele miesięcy. Przypadkiem trafiła do mnie w formie audiobooka dostępnego w Audiotece (była taka akcja, że za tankowanie paliwa na stacjach Orlen dostawało się darmowy dostęp). Jakie są moje wrażenia? Jak wypada moja pierwsza przygoda z thrillerem i audiobookiem? Zapraszam do przeczytania dalszej części tego posta.

piątek, 21 lipca 2017

Recenzja książki nr 24. "13 powodów" - Jay Asher


Od dłuższego czasu zastanawiam się na czym polega fenomen książki "13 powodów" Jay'a Asher'a. Sprzedaje się jak świeże bułeczki, nakręcono serial na jej podstawie... Tak dużo osób się nią zachwyca. Wprawdzie unikam literatury młodzieżowej, która ostatnimi czasy zyskała ogromną popularność, ale zrobiłam wyjątek. I nie żałuję.

poniedziałek, 17 lipca 2017

niedziela, 25 czerwca 2017

Recenzja książki nr 22. „Zakazane życzenie” – Jessica Khoury


Czy lubicie „Baśnie Tysiąca i Jednej Nocy”? Czy zdarzało się Wam marzyć o istocie, która spełniłaby Wasze 3 życzenia? Jeśli tak, to ta magiczna opowieść na pewno się Wam spodoba. „Zakazane życzenie” to cudowna historia o potężnym dżinie i biednym złodzieju. Magiczna, a zarazem tak bliska memu sercu. Pozostanie w mej pamięci na bardzo długo. Jessica Khoury przenosi czytelnika do świata, z którego nie chce się wracać.

niedziela, 4 czerwca 2017

Recenzja książki nr 21. "Magia olewania" - Sarah Knight



„Jak przestać spędzać czas, którego nie ma, z ludźmi, których się nie lubi, robiąc rzeczy, których się nie chce robić?” To właśnie ten tekst na okładce przykuł moją uwagę. Podobnie jak wiele innych osób często muszę robić rzeczy, które są dla mnie przymusem. Jest to stresujące i nie daje nawet odrobiny szczęścia, ponieważ poświęcam to, co sprawia mi radość i przyjemność. Sarah Knight w swojej książce „Magia olewania” uczy jak temu zaradzić. Poznajcie metodę „Zero żalu”.

czwartek, 1 czerwca 2017

Promocji nigdy za wiele


Dziś z okazji Dnia Dziecka życzę wszystkim spełnienia marzeń i dużo radości. Jeśli jeszcze nikt nie zrobił Wam prezentu lub jeśli czujecie niedosyt, to zapraszam do zapoznania się z nową porcją promocji na książki i ebooki :)

środa, 31 maja 2017

wtorek, 9 maja 2017

Recenzja książki nr 20. "Przygody Sherlocka Holmesa" - Arthur Conan Doyle od wyd. [ze słownikiem]

Recenzja książki Przygody Sherlocka Holmesa od Wydawnictwo [ze słownikiem]


Czy lubicie sekrety i zagadki? Czy ciekawi Was, co odkryją bohaterowie książki, którą czytacie, tak bardzo, że nie możecie się od niej oderwać? Jeśli tak to „Przygody Sherlocka Holmesa” są idealną lekturą dla Was. Sir Arthur Conan Doyle stworzył postać niesamowicie inteligentnego i sprytnego detektywa. Książki opisujące jego dokonania na stałe wpisały się do kanonu klasyki literatury. A co najważniejsze nigdy nie przestają intrygować i zadziwiać. Teraz, dzięki Wydawnictwu [ze słownikiem] możemy przeczytać tę książkę w oryginale.

środa, 19 kwietnia 2017

sobota, 15 kwietnia 2017

piątek, 14 kwietnia 2017

piątek, 7 kwietnia 2017

Recenzja książki nr 19. "Mleko i miód" - Rupi Kaur



Nigdy nie byłam miłośniczką wierszy. Co nie znaczy, że nie potrafię docenić ich piękna. Szczególną trudność jednak sprawiał mi zawsze wiersz biały, bez przecinków i kropek, nie wspominając już o rymach. Sięgając po „Mleko i miód” nie wiedziałam czego mam się spodziewać. Oczywiście czytałam opinie na Instagramie i na blogach. Jak wszyscy. Na szczęście okazało się, że wiersze Rupi Kaur są zupełnie inne niż te, które znałam dotychczas.

piątek, 24 marca 2017

Jakie książki czytać wiosną - 5 propozycji



Cześć kochani. Wreszcie nadeszła wiosna nie tylko w kalendarzu, ale również w pogodzie. W Trójmieście ciepło i słonecznie, aż się nie chce iść do pracy. Pomyślała, że zaproponuję kilka wiosennych propozycji do czytania. Jeszcze nie wiem, co wybiorę dla siebie, ale mam nadzieję, że moje pomysły Was zainspirują.

wtorek, 21 marca 2017

Recenzja książki nr 18. „Światło między oceanami” – M. L. Stedman



Podejmowanie decyzji jest jak ruletka. Nie zawsze da się przewidzieć wszystkie konsekwencje. Staramy się wybrać najlepszą z opcji i dopiero czas weryfikuje trafność naszej decyzji. Tak też było z bohaterami książki „Światło między oceanami” M. L. Stedman. To piękna i wartościowa opowieść o dobrych ludziach, którzy podjęli błędne decyzje.

wtorek, 14 marca 2017

Nowa odsłona bloga Ebookowe recenzje



Pomału zbliża się wiosna. Świat się zmienia i zmienił się również mój blog. Postanowiłam unowocześnić jego wygląd zmieniając szatę graficzną, Kolorystyka nawiązuje oczywiście do zbliżającej się pory roku. Starałam się, by strona wyglądała lekko i świeżo.
Jak oceniacie nowy wygląd?

sobota, 11 marca 2017

Recenzja książki nr 17. „Pięćdziesiąt twarzy Greya” – E L James

Recenzja książki Pięćdziesiąt twarzy Greya - E L James

Książka "Pięćdziesiąt twarzy Greya" od początkowo budziła wiele emocji. Jedni ją polubili, inni uznali za kontrowersyjną, ale nie pozostała obojętna. Mówi się, że E L James zapoczątkowała tą książką literaturę erotyczną. Można powiedzieć, że przetarła szlak. Już od dawna zastanawiałam się na czym polega fenomen popularności tej serii… Przeczytałam i teraz już chyba wiem…

niedziela, 26 lutego 2017

Recenzja nr 16. "Kiedy odszedłeś" - Jojo Moyes



Trochę długo się zastanawiałam jak napisać tę recenzję, żeby nie było spoilera. Prawda jest jednak taka, że największym spoilerem jest sam tytuł książki.

Kontynuacja sławnej powieści "Zanim się pojawiłeś" okazała się bardzo ciekawą, a nawet zaskakującą lekturą. Książkę zaczęłam czytać zaraz po skończeniu pierwszej części. Tak bardzo nie mogłam się doczekać, co też zrobi Lou i jak potoczy się jej życie. Pytań miałam w głowie całą masę. Czy wróci do rodziców? Czy zacznie się uczyć? Czy odnajdzie miłość i szczęście? Czy będzie żyła tak jak uczył ją Will?

Odnalezienie siebie i swojej życiowej drogi nie jest łatwe. Moja ulubiona bohaterka wiele przeszła, a jak się okazało w tej książce, to był dopiero początek.

czwartek, 9 lutego 2017

Recenzja nr 15. „Zanim się pojawiłeś” – Jojo Moyes

„Zanim się pojawiłeś” to książka, o której dużo już zostało powiedziane. Wiele osób już ją przeczytało. Powieść wzbudziła dużo emocji. Mimo iż jest dobrze znana postanowiłam wyrazić moją własną, subiektywną opinię na jej temat. Może w ten sposób nakłonię do przeczytania kogoś, kto jeszcze jej nie zna? Kto wie…?

czwartek, 26 stycznia 2017

Recenzja nr 14. „Szkoła wdzięku Madame Chic” – Jennifer L. Scott

Dzisiaj czas na taki mój mały recenzencki debiut. Po raz pierwszy przeczytałam i recenzuję poradnik. Nie sądziłam, że mnie aż tak bardzo zachwyci.

Wiele kobiet na całym świecie marzy o tym by pięknie żyć i być damą. Jeśli się dobrze zastanowić, to elegancki styl życia już od bardzo dawna jest przedmiotem fascynacji. Po dzień dzisiejszy pamiętam zabawy w księżniczki oraz filmy, w których bohaterki przeistaczały się z brzydkiego kaczątka w łabędzie. Zawsze marzyłam, że kiedyś i na mnie przyjdzie pora. Niestety znalezienie dobrych wzorców w naszym pędzącym świecie jest trudne. Z tego powodu wiele kobiet błądzi poszukując siebie i swojego stylu. Na szczęście czasy się zmieniają i dziś możemy skorzystać z porad Jennifer L. Scott, która odkrywa przed nami tajniki francuskiego szyku i elegancji.

czwartek, 19 stycznia 2017

Recenzja nr 13. „Świąteczne dzwonki” – Sarah Morgan

Świąteczne dzwonki - Sarah MorganPierwsza recenzja po długiej przerwie.

Zima to czas, który zawsze kojarzy mi się ze świętami Bożego Narodzenia. W okresie świątecznego szaleństwa warto sięgnąć po zimowe powieści opowiadające o śniegu, mrozie, prezentach pod choinkach i zawiłościach ludzkich losów. Ja bardzo nie lubię zimna i wolę o nim czytać niż go doświadczać. Książki dają mi wytchnienie, pozwalają się zrelaksować i wprawiają mnie w świąteczno-zimowy nastrój (i nie pozwalają zmarznąć). Jedną z takich książek są „Świąteczne dzwonki”. Opowieść o pracoholiczce po przejściach, która niespodziewanie odkrywa płomienną miłość w mroźnym i bardzo malowniczym ośrodku dla turystów.

środa, 18 stycznia 2017

Wznawiam pisanie bloga

Witajcie. Dawno nie pisałam. W sumie od lipca. Niestety zabrakło mi czasu i sił. Dlatego musiałam zawiesić prowadzenie bloga za co należą się Wam przeprosiny. Teraz jednak powracam.

Bardzo tęskniłam za moim blogiem i dlatego nigdy nie napisałam, że go zamykam. Miałam sporo czasu do namysłu. Znalezienie kompromisu między marzeniami, a rzeczywistością nie było łatwe. Ostatecznie postanowiłam publikować mniej recenzji i zrezygnować z informacji o promocjach. Nie wiem jeszcze, czy będę w stanie tworzyć zestawienia premier... Czas pokaże :)

Nie wiem jak Wy, książkowe blogerki, godzicie pracę zawodową na pełny etat i wszystkie domowe obowiązki z aktywnym blogowaniem. Jeśli macie na to jakiś sposób, to może powiedzcie, jak to robicie. Chętnie nauczę się od Was czegoś nowego. Jestem początkująca blogerką i wielu rzeczy jeszcze nie wiem o pisaniu bloga.

Już jutro nowa recenzja. Zapraszam do czytania i komentowania.

Pozdrawiam.
Kasia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...